Jul 2021

Du ønskes en rigtig glædelig jul og et fantastisk nyt år. Vi er glade for alle jer, vi har været i kontakt med i årets løb, Kærlig julehilsen – fra: Estrid & Steen og Institut for dybdeterapi.

 

Her kommer en tankeboble fra Steen:
“Det er mærkelige tider. Julen 2021 ser ud til at blive starten på forandringer i vores vaner og tænkning. Vi har fået en fælles usynlig spiller, som har tricks i ærmet i form af nye mutationer og ændrede spilleregler. Det store spørgsmål er, om vi er forandringsparate og kan være i verden på nye måder; Vores relationer ændrer karakter, vi må holde os længere væk fra hinanden, og kunne tackle mere alenehed og isolation.
Jeg voksede op i tiden med peace og love, hvor julens budskab om næstekærlighed blev efterlevet – på mange mærkelige og anderledes måder end tidligere, men med stor entusiasme. Måske ikke altid i den traditionelle kirkes ånd, men dog med masser af kærlighed.
Dengang måtte mange modvilligt ændre vaner og tænkning, og finde ud af en måde at leve i en forandret verden. Ligesom vi må i disse tider.
Hvis der er en højere mening og styring, kan vi kun bede til at vi kan forandre os med de ændrede vilkår. Man kunne forfalde til at kæmpe imod med næb og kløer, men her tror jeg at den Taoistiske ide om at følge livets strøm, er den mest hensigtsmæssige, og tro på at der er en højere mening med galskaben. Selv når den viser sig som en dødelig virus og stor polarisering i samfundet.
Lad os her i juletiden være lidt ydmyge overfor livets og naturens gang og udsving, og huske at vi er en del af det store univers. Vores tanker og følelser har betydning for helheden og livet, så find juleglæden og kærligheden frem igen denne jul.”

Glædelig jul!
Steen Norby